Pluimveehouderij

Achtergrond 281 x bekeken 6 reacties

Eventjes verwarring over Verburgs ganzengrap

Met een grap over ganzen heeft minister Verburg vanochtend verwarring aangericht in de Tweede Kamer.

"Ik ga in Brussel een ganzenverbod aankaarten", zei de minister met een stalen gezicht in een overleg waarin Kamerleden verschillende vormen van ganzenproblematiek aan de minister voorlegden.

"Met een verbod los ik drie problemen in één keer op: de geforceerde ganzenvoeding, het donsplukken van ganzen en de schade van ganzen op boerenland". De Kamerleden Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Van der Ham (D66) schoten onmiddellijk overeind om verontwaardigd een interruptie te plaatsen, totdat ze doorkregen dat vandaag 1 april op de kalender staat.

Verburg ging onverstoord verder. "Dit lijkt me een goede maatregel, ik houd van oplossingsgericht denken. Ik zie aan uw reacties dat u het helemaal met me eens bent".

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Helmaal met u eens arend hier hetzelfde probleem Maar ja als je een organisatie hebt [lto] die voorstander was van opvang gebieden maar de boeren met de onbetaalde schades blijven zitten Want de taxatie van het omstreden faunafonds waar ook lto zitting in heeft die veel te laag zijn en ook het eigen risico det de eigenaar opgelegt krijgt akkoord gaat Vervolgens kakeld faunafonds dat ze per jaar minder uitbetalen Oh Oh wat een pret over de ruggen van de boeren

 • no-profile-image

  boer

  Lekker hypocriet weer lerak. Jij moet toch ook eten hebben................ Als jou verre verre voorouders vrijwillig onthouding hadden gehad van sex dan was jou soort er ook niet en waren er veel minder zeurpieten die allemaal wel zeuren over de voedselproducten maar wel ondertussen gewoon eten kopen......bah

 • no-profile-image

  gert

  domme gansjes

 • no-profile-image

  arend

  Het is jammer dat ganzen en zwanen niet boven de steden en dorpen schijten.Dan kregen jagers een vette premie voor het afschieten ervan.
  Nu die krengen op boerenland vreten en schijten moeten die het maar gedogen en worden afgescheept met de schade en een belachelijk laag fooitje...

 • no-profile-image

  1

  Schitterend...zijn hier ook opnames van?

 • no-profile-image

  Lerak

  Wat een gezeur van die boeren toch weer. Als je maar weet dat de ganzen er eerder waren dan jullie.
  Jullie hebben het land van de ganzen ingepikt.
  En nu willen ze reservaten aanleggen voor die ganzen, willen de boeren dat niet. Nou dan maar bed- and breakfast voor die mooie vogels.
  Je hoeft er niks voor te doen, niet vroeg voor op te staan, geen bed op te schudden, geen ontbijt voor te regelen. Ze helpen zich zelf. Soms kun je er subsidie voor ontvangen en je hoeft er geen schapen voor te houden om in de herfst het grasland kort te houden.
  De mest wordt niet meegeteld, dat bespaart weer kunstmest.
  Al dat gemopper, je ziet ze vliegen man.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.