Pluimveehouderij

Achtergrond 187 x bekeken 1 reactie

CDA wil lager VWA-tarief voor slachterijen

Het tarief dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) doorberekent aan pluimveeslachterijen voor keuringen mag niet uit de pas lopen bij de VWA-tarieven voor het overige bedrijfsleven, vindt het CDA.

De partij diende hierover gisteravond een motie in. Minister Gerda Verburg ontraadde aanneming van de motie. Tegelijk zei ze erbij dat de tarieven voor pluimveeslachterijen al relatief laag zijn. Onduidelijk is of de motie op een meerderheid kan rekenen.

Verburg heeft voorgesteld de tarieven voor pluimveeslachterijen met twee keer 20 procent te verhogen in 2009 en 2010. In 2011 moeten alle VWA-tarieven kostendekkend zijn, zo wil de minister.

De Kamer stemt later vandaag over nog twee moties. De VVD wil dat de VWA geen enkel tarief verhoogd, zolang niet duidelijk is hoe de dienst efficiënter denkt te gaan werken. De SP wil juist zo snel mogelijk kostendekkende tarieven. Verburg ontraadde ook deze moties.

Stemming vindt later vandaag plaats.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ja, laat er maar weer een paar dozijn extra ambtenaren op los ,en dan maar weer proberen het kostendekkend te maken op kosten van het bedrijfsleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.