Pluimveehouderij

Achtergrond 204 x bekeken

Week 13: meer aanbod zware kuikens

De prijzen voor de lichte kuikens zijn deze week gelijk gebleven ten opzichte van vorige week. De prijzen voor de zware kuikens daarentegen zijn met 0,01 cent gedaald. De basiscontractprijs (BCP) bleef ten opzichte van vorige week gelijk.

Prijs zware kappen onder druk

Was het aanbod van slachtrijpe vleeskuikens de afgelopen weken nog krap, het aanbod wordt nu wat rijker. De kuikens zijn daarnaast beter gegroeid en worden hierdoor wat zwaarder geleverd. De retail en uitsnijderijen vragen echter meer lichte kappen dan zware kappen, waardoor de prijs voor de zware kappen alsnog onder druk komt te staan. Het grotere aanbod lijkt hiermee dus een averechts effect op de prijs te hebben.

Stijgende vraag, stuntende supers

De verwachting is wel dat de vraag naar kuikenvlees gaat stijgen richting Pasen. Ook verwacht men een betere vraag als het weer beter wordt en de consument de barbecue weer eens aansteekt. Dit kan een positieve uitwerking hebben op de vleeskuikenprijzen. Supermarkten blijven echter stunten met de prijzen voor kipproducten, waardoor de kuikenprijzen bij het grotere aanbod alsnog lager kunnen uitvallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.