Pluimveehouderij

Achtergrond 480 x bekeken

EU onderzoekt of plukken ganzenveren pijnloos is

De Europese Commissie gaat op aandrang van de EU-ministers van Landbouw onderzoeken of het plukken van ganzenveren in strijd is met de regels voor dierenwelzijn.

Minister Gerda Verburg heeft dat maandag gezegd na een overleg met haar EU-collega's in Brussel. Het plukken van ganzenveren ten behoeve van de donsproductie gebeurt vooral op grote schaal in Hongarije. Honderden bedrijven houden zich daarmee bezig. Naar aanleiding van ophef in Zweden, waar een filmpje over deze praktijk op tv vertoond werd, bogen de landbouwministers zich maandag over de kwestie.

Verburg wil dat er duidelijkheid komt of het plukken van de veren wel pijnloos gebeurt. "Dierenwelzijn is een belangrijk punt voor Nederland. Ik slaap veel beter op een kussen als ik weet dat de ganzen geen pijn hebben geleden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.