Pluimveehouderij

Achtergrond 177 x bekeken 2 reacties

Week 8: weinig beweging eiermarkt

De NOP-richtprijs noteerde vrijdag 20 februari stijgende prijzen bij zowel de kooi-eieren en scharreleieren.

Over de eiermarkt vallen weinig spectaculaire ontwikkelingen te melden. De vraag van de diverse retailers naar eieren zou vanwege de nu lopende voorjaarsvakanties wel op een wat lager niveau liggen, maar voor het merendeel is men over de vraag toch niet ontevreden.

Voor de eiproductenindustrie lijkt hetzelfde te gelden. Op zich is de vraag van de eierverwerkers ook zeker niet slecht, maar deze zou eveneens op een iets lager peil liggen dan in de afgelopen weken. De vraag naar ongesorteerde scharreleieren, die qua volume tot voor kort op een redelijk peil lag, zou nu wat afnemen.

Het eieraanbod wisselt wat naar soort, waarbij volgens de meeste pakstations, vooral biologische eieren wat minder voorhanden zijn dan de overige soorten. Voor het merendeel lopen de vraag en aanbod op de eiermarkt echter wel met elkaar in de pas en daarom zit er in de eierprijzen ook niet bijster veel beweging.

Hoewel er dus wel een wat afnemende vraag naar eieren werd gemeld, spreken de pakstations toch nog wel van een redelijk vriendelijk marktbeeld voor deze week.

(bron: PVE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  ik had verwacht dat je zou schrijven dat de drukte voor pasen voorbij zou zijn. Of schrijf je dat volgende week?

 • no-profile-image

  Kaar

  Wat flauw om zo te reageren. Maar
  waarschijnlijk heb je wel gelijk !

Of registreer je om te kunnen reageren.