Pluimveehouderij

Achtergrond 160 x bekeken

NVP krijgt meer macht in productschap

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders moet een groter aandeel in de zetelverdeling van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) krijgen.

Dat stelt het Dagelijks Bestuur (DB) van het PPE ter goedkeuring voor aan het productschapsbestuur. Als het voorstel aangenomen wordt krijgt de NVP een zetel in het DB, waar de vakbond nu niet in vertegenwoordigd is. In de sectorcommissies gaat de vakbond van één naar twee zetels, net als in de adviescommissies.

De NVP pleit al sinds de toetreding tot het PPE in 2006 voor een uitbreiding van het aantal zetels. De vakbond kreeg hierin vorig jaar gelijk van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. 'We vertegenwoordigen inmiddels 40 procent van de pluimveestapel en we zijn blij dat dat nu hopelijk erkend wordt", reageert NVP-voorzitter Gert-Jan Oplaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.