Pluimveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Zware vrije vleeskuikens duurder

Zware niet-contractgebonden vleeskuikens werden vanavond 2 cent per kilo duurder op de pluimveebeurs in Barneveld. De prijs van lichte vrije vleeskuikens bleef gelijk. Alle dieren noteren daarmee 77 tot 79 cent per kilo. Het aanbod van vleeskuikens is niet ruim. De vraag naar pluimveevlees begint ook wat af te nemen. Volgende week kunnen de slachterijen niet de hele week werken in verband met kerst. Ook de week tussen kerst en oud en nieuw vallen er slachtdagen uit. De prijsverhoging van de zware kuikens is een gevolg van de nu nog goed lopende afzet van pluimveevlees. De basiscontractprijs voor vleeskuikens zal morgen onveranderd blijven of een 0,5 cent per kilo stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.