Pluimveehouderij

Achtergrond 282 x bekeken 12 reacties

Poepkippen mogen weer op de radio

De radiospot waarin Wakker Dier belicht dat kippen hun hele leven lang in de eigen poep staan, mag weer op de radio van de Reclame Code Commissie.

Tegen de spot die dit najaar in de ether voorbij kwam, had iemand een klacht ingediend. De man vond dat de informatie van Wakker Dier niet klopte.

De Reclame Code Commissie heeft alle gegevens afgewogen en oordeelt dat de kippen dan wel niet tot hun enkels in de stront staan, maar wel dat hun pootjes niet van de eigen ontlasting af komen. "Feitelijk is een kippenpootje in de supermarkt eerst wekenlang 'gemarineerd' in de poep. Vies, maar vooral zielig, want het brandt in de huid van miljoenen levende kuikens'', meldt een woordvoerster van de dierenwelzijnsorganisatie donderdag. Driekwart van alle vleeskippen heeft voetzoolontstekingen volgens haar.

Volgens de commissie staat het vast dat de stallen vanaf het moment dat de kuikens worden binnengebracht om te worden vetgemest tot aan het moment dat ze worden geslacht, niet worden schoongemaakt. Ze vindt ook dat Wakker Dier aannemelijk heeft gemaakt dat de genoemde omstandigheden een probleem vormen voor de gezondheid van de kippen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jaap

  Goed geoordeeld van de Reclame Code Commissie. Maar goed, op zich was er ook geen goede speld tussen te krijgen.

 • no-profile-image

  Ruud

  Eerst mogen we geen kippen meer op de kooi houden en nu ook al niet meer op de grond.Wat wil dat volk nou eigenlijk???

 • no-profile-image

  heeft wel kennis van zaken

  Ow?? Is dat zo Jaap?

 • no-profile-image

  frankspiekker@hotmail.com

  laten we er een maatschappelijk thema van maken: welk aandeel van de medewerkers en medewerksters hebben zelf zweetvoeten, likdoorn en last van zwemmersexzeem?

  leuke topic

 • no-profile-image

  grapjas

  *bouwt snel toiletten in de stal*

 • no-profile-image

  piet

  tjonge jonge we zijn zo gezegend met wakker dier. echt slimme dieren volgens mij zit er ook een aap aan het bestuur.de batterijen weg want is voor de kipjes niet gezond,dus laten we ze los .oeps ocharme zitte ze met de pootjes in de poep.wat nou gedaan.zulle we de kipjes aan een kabel hangen dan zijn de pootjes vrij he.wakker dier verzin weer maar wat, maar ongetwijfeld hebbe die apen daar volgende week weer wel wat anders voor. zolang ze de boer kunne pesten is het goed natuurlijk

 • no-profile-image

  Evert

  We moeten ons als volk diep schaamen om deze volksverlakkerij van Wakker Dier nog financeel te ondersteunen.Met deze actie zijn deze lieden volstrekt ongeloofwaardig,ik altijd maar denken dat biologische legkippen een goed leven hadden,blijken deze beesten hun hele leven in de bagger de blubber en de vrieskou rond te lopen,walgelijk wat een dierenleed

 • no-profile-image

  poep

  Volksverlakkerij, dat is waar wakker dier mee bezig is. Wat met de scharreleitjes en frielanders? Daar wordt niet over geluld; die staan ook de hele dag in hun eigen poep en leggen er zelfs eitjes, die uiteindelijk toch bij de burger op het bordje komen. Eet smakelijk burger!

 • no-profile-image

  K.I.S.S.

  Poepkippen leuk bedacht en flink aanzetten zou ik zeggen tegen wakker dier. Want er blijft dan 1 alternatief over om in de toekomst om toch vleeskippen te houden 1 keer raden, ta daa op de batterij die dieren, kunnen ze niet meer met de pootjes in de mest trappen.

 • no-profile-image

  reintje

  Ik laat de pootjes toch altijd liggen!Ik zal er niet minder om eten!

 • no-profile-image

  Leen

  Kippen gewoon laarzen aandoen. Zijn die lui van Wakker Dier wel zindelijk?

 • no-profile-image

  Wakker

  Kwestie van selectief nieuws naar buiten brengen, de nederlandse consumptie-eitjes zijn allemaal gelegd door kippen die hun gehele leven in de poep lopen. Dat gaan we natuurlijk niet aan de grote klok hangen. Een hypocriet stel marketingdeskundigen die wakkere dieren!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.