Pluimveehouderij

Achtergrond 196 x bekeken

Import van pluimveevlees uit Brazilië stijgt fors

De Nederlandse invoer van Braziliaans pluimveevlees is in de eerste helft van 2009 met ruim 55 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In de eerste helft van dit jaar werd 28.000 ton pluimveevlees uit Brazilië ingevoerd. "Bevroren, ontbeend vlees uit Brazilië werd afgelopen half jaar aangeboden voor € 2,06 per kilo", licht Henk Hulsbergen van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) toe.

De totale import bleef gelijk, wat wijst op verschuivingen in de herkomstlanden. Pluimveevlees kwam minder vaak uit België en Duitsland, maar het Verenigd Koninkrijk exporteerde meer naar Nederland.

De uitvoer van steeg in de eerste helft van 2009 met 0,3 procent tot 371.000 ton. Ook hier waren duidelijke verschuivingen. Naar traditionele exportbestemmingen als het Verenigd Koninkrijk en Duitsland werd minder uitgevoerd, terwijl de export naar derde landen juist toenam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.