Pluimveehouderij

Achtergrond 195 x bekeken

Vrije vleeskuikens goedkoper

Niet-contractgebonden vleeskuikens noteren voor volgende week 3 cent lager met 53 tot 55 cent per kilo op de pluimveebeurs in Barneveld. De prijsdaling is minder fors dan die van vorige week. Toen daalden de prijzen nog met 12 tot 15 cent per kilo. Desondanks loopt de afzet van pluimveevlees niet goed, ondanks prijsacties van supermarkten. Het aanbod van vleeskuikens is bovendien veel te groot. Alleen een kleiner aanbod van vleeskuikens kan tot een stijging van de prijzen van de dieren leiden. Vleeskuikenhouders gaan nu minder dieren opzetten. Zij laten hun stallen langer leeg staan of slaan een rondje over. Gelukkig gaan de prijzen voor vleeskuikenvoer dalen, omdat er soja uit Amerika mag komen. De basiscontractprijs zal morgen naar verwachting ook dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.