Pluimveehouderij

Achtergrond 299 x bekeken 3 reacties

Vion betreurt beslissing van zes pluimveeslachterijen

Vion betreurt de stap van zes pluimveeslachterijen om een nieuwe fabriek te bouwen in Wijster voor de verwerking van slachtbijproducten.

Tot nu toe worden deze producten verwerkt bij Sonac in Burgum, een onderdeel van Vion Ingredients. "Wij betreuren dit", zegt Sjors Beerendonk van Vion Ingredients. "Het leidt tot schaalgrootteverliezen in de sector en versnippering van de productie. Dat leidt tot hogere kosten voor de hele sector. De totale hoeveelheid te verwerken slachtbijproducten blijft immers gelijk."

Ook op het gebied van milieuvoordelen ziet Beerendonk geen voordelen in de stap van deze pluimveeslachterijen. Beerendonk sluit niet uit dat het verlies van de producten van deze pluimveeslachterijen gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid bij de Sonac-vestiging in Burgum.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kip

  Beste Sjors Beerendonk,
  Als een monopolist zich arrogant gedraagt, dan gaan de “verplichte leveranciers” zelf wel oplossingen bedenken. Het is wel geld van PLUIMVEEHOUDERS, dat jaren lang richting Sonac ging, en niet met de uitbetalingsprijs bij de Pluimveehouder terecht kwam.
  Sjors even voor de duidelijkheid: Verkoopprijs + marge – alle kosten (inclusief Sonac) = uitbetalingsprijs aan de pluimveehouders.
  Als het niet begrijpbaar is reageer dan met een telefoonnummer, ik zal dan even bellen.

 • no-profile-image

  boertje

  Het is juist goed concurentie voor vion mogen ze er ook varkens producten verwerken en koeien ik hoop van wel

 • no-profile-image

  leo

  maar beste Sjors dat is Liberalisering voorbeeld vroeger kwam de post 4x perweek nu komen er 4posten per dag ik snap het niet maar het komt door de Liberalisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.