Pluimveehouderij

Achtergrond 3505 x bekeken

Prijs slachtkippen fors omlaag

De prijzen van slachtkippen staan deze week fors onder druk. Het Belgische Deinze noteert 3 cent per kilo lager met 20 cent per kilo. De NOP-prijzen dalen met 2 cent per kilo. Witte slachtkippen noteren volgens de NOP 17 tot 19 cent en bruine kippen 21 tot 23 cent per kilo. De forse prijsdalingen zijn een gevolg van een groot aanbod aan slachtkippen. Leghennenhouders ruimen hun uitgelegde dieren massaal op om snel nieuwe leghennen op te zetten. Zij kunnen dan volgend jaar met Pasen profiteren van de volgende piek van de eierprijzen. Daarnaast moeten Duitse leghennenhouders die nog kooien hebben, hun stallen voor het eind van het jaar leeg maken. Zij mogen dan geen dieren meer houden in een traditioneel kooisysteem en moeten overschakelen op een alternatieve huisvesting.

Of registreer je om te kunnen reageren.