Pluimveehouderij

Achtergrond 150 x bekeken

Contractprijs vleeskuikens gelijk

De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft volgende week gelijk op 63 cent per kilo. Daarmee komt er een einde aan de forse prijsdaling in de afgelopen tien weken. De contractprijs zakte in die periode met 11,5 cent per kilo. Zo'n grote prijsdaling in zo'n korte tijd is in de afgelopen decennia niet meer voorgekomen. Het aanbod van contractkuikens neemt duidelijk af, doordat vleeskuikenhouders hun stallen langer leeg laten staan. De afzet van pluimveevlees loopt qua opbrewngstprijzen niet goed. Supermarkten stunten nog steeds met de prijzen van kipfilet. De hoeveelheid verkocht pluimveevlees neemt toe door de lage prijzen. De consumptie van pluimveevlees stijgt op de lange termijn ten koste van de afzet van rundvlees. De baiscontractprijs ligt deze week 8 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.