Pluimveehouderij

Achtergrond 759 x bekeken 1 reactie

Eerste Rondeel komt in Barneveld

Legpluimveehouder Gerard Brandsen in Barneveld (Gld.) laat als eerste een Rondeel(stal) bouwen. Maandag 5 oktober werd de aanbesteding voor de bouw van dit innovatieve huisvestingsconcept afgerond.

Rondeel is een uniek huisvestingsconcept, voortgekomen uit het project ’Houden van Hennen’ van Wageningen Universiteit, waarbij is gezocht naar een duurzame toekomst voor de legpluimveehouderij. Cor van de Ven, oprichter en eigenaar van stalinrichter Vencomatic in Eersel, werkte het uit het project voortgekomen Rondeel-concept verder uit. Rondeel is een totaalconcept dat de huisvesting van vijf groepen van 6.000 hennen met dag- en nachtverblijven omvat alsook een heel eigen klimaatsysteem en een bijzonder mestdrogingssysteem.

Voorjaar 2010 gereed

W. Hardeman Bouwbedrijf in Lunteren begint in november met de bouw. De opening staat vooralsnog gepland voor april 2010.Voor de realisatie van het eerste Rondeel werd samengewerkt met Transforum, LNV en ZLTO. Rondeel BV, net als Vencomatic onderdeel van de Venco Groep, brengt het huisvestingsconcept op de markt.
Lees meer »

Foto: Wim Wisman

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Edwin Brink

    dit is een mooi initiatief ,maar nou ben ik benieuwd hoe de omgeving van het rondeel er uit komt te zien past het in het landelijke plaatje of is hetr een groot gebouw dat niet een is met de natuur eromheen.

Of registreer je om te kunnen reageren.