Pluimveehouderij

Achtergrond 147 x bekeken

Contractprijs vleeskuikens flink lager

De basiscontractprijs voor vleeskuikens daalt volgende week met 2 cent naar 68 cent per kilo. Het aanbod van de dieren is nog te groot voor de afzetmogelijkheden van pluimveevlees. Normaal gesproken zou dat vlees in een tijd van recessie goed van de hand moeten gaan. Pluimveevlees is namelijk goedkoop ten opzichte van andere vleessoorten. Bovendien stunten de supermarkten regelmatig met ongekend lage prijzen (€ 3,99 per kilo) voor kipfilet. Dat zou de afzet van dit product flink moeten stimuleren. Aan de andere kant zien supermarkten consumenten lag niet meer terug voor de aankoop van pluimveevlees als het zo goedkoop is. De laatstgenoemden vullen hun diepvriezen als er reclame-acties zijn. Dan hebben zij lang geen pluimveevlees meer nodig. De acties verstoren het afzetpatroon van pluimveevlees zodoende. De expoort van pluimveevlees naar Oost-Europa loopt moeilijk door btw-perikelen en lagere koersen van Oost-Europese valuta. De basiscontractprijs voor vleeskuikens ligt nu 7,5 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.