Pluimveehouderij

Achtergrond 146 x bekeken

Topman Tyson Foods stapt op

Richard Bond is maandag afgetreden als bestuursvoorzitter van slachtconcern Tyson Foods.

Zijn aftreden is gevolg van een interne strijd over de koers van het concern, meldt de Wallstreet Journal.

Het vertrek volgt op een periode van maanden waarin Don Tyson, de eigenaar van 70 procent van de stemgerechtigde aandelen, zich steeds meer ging bemoeien met de gang van zaken binnen het bedrijf. Ook 2 andere oudgedienden en vertrouwelingen van Tyson zijn teruggekeerd naar het bedrijf.

De koers van het aandeel van Tyson Foods is sinds april 2008 gehalveerd door de gestegen voerkosten en een overschot aan slachtrijpe vleeskuikens. Het bedrijf verwacht een aanzienlijk verlies te boeken in het boekjaar 2008.

Tyson Foods is het grootste vleesverwerkende bedrijf in de VS.

Lees meer in de Wallstreet Journal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.