Pluimveehouderij

Achtergrond 246 x bekeken

Nedersaksen wil overleg met LNV over vaccinatie

Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat Nedersaksen wil met het Nederlandse ministerie van LNV praten over vaccinatie tegen vogelpest.

Nedersaksen wil dat pluimveehouders bij uitbraken de mogelijkheid hebben om te enten, om zo massale ruimingen te voorkomen. Minister Hans-Heinrich Ehlen wil hier volgende week met minister Verburg over praten.

Hoewel er nog geen geschikte entstof beschikbaar is, wil Ehlen samen met Verburg naar de Europese Commissie stappen. Hij hoopt hiermee het onderzoek naar de mogelijkheden voor vaccinatie te bespoedigen.

Aanleiding is de uitbraak van laagpathogene vogelpest in de Nedersaksische regio Cloppenburg. Deze uitbraak leek onder controle te zijn, maar woensdagavond werd bekend dat op een vleeskalkoenenbedrijf een nieuwe verdenking is. De 4.800 kalkoenen zijn geruimd. Het bedrijf ligt vlakbij een bedrijf die in december door H5N3 getroffen werd. Uit onderzoek bleek dat het nu verdachte koppel toen gezond was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.