Pluimveehouderij

Achtergrond 751 x bekeken

Anton Pijpers

Prof.dr. Anton Pijpers verlaat de GD en wordt decaan van de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht.

Anton Pijpers is per 1 mei 2009 door het college van bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot decaan van de faculteit Diergeneeskunde, zo maakte Universiteit Utrecht op 20 januari 2009 bekend.

Als decaan van de faculteit Diergeneeskunde volgt Anton Pijpers prof.dr. Albert Cornelissen op die na tien jaar afscheid neemt als decaan.

Anton Pijpers vertrekt bij GD

Anton Pijpers vertrekt bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer. In 2000 werd Pijpers directeur van de GD, die onder zijn leiding is gereorganiseerd en geconcentreerd in Deventer. Vorig jaar gaf hij leiding aan de voorgenomen samenwerking tussen de Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen UR en de GD. De bedoeling was dat Pijpers leiding zou gaan geven aan de bij elkaar ondergebrachte organisaties. De samenwerking tussen GD en ASG ketste uiteindelijk af.

Carrière Anton Pijpers

Anton Pijpers (1958) studeerde Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1990 ook promoveerde. In 1991 werd Pijpers universitair hoofddocent bij de vakgroep Bedrijfsdiergeneeskunde en Voortplanting, waarna hij in 1993 werd benoemd tot hoogleraar Veterinaire Apotheek en in 1996 tot hoogleraar Pluimveegezondheidszorg. Vanaf 2000 tot heden is Pijpers directeur van de GD in Deventer. Daarnaast is hij sinds juni 2008 opnieuw aan de Universiteit Utrecht verbonden als deeltijdhoogleraar Monitoring Diergezondheid. Naast deze universitaire aanstellingen bekleedde Pijpers verschillende nevenfuncties, waaronder lid van het Algemeen Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, voorzitter van het Post Academisch Onderwijs Diergeneeskunde en recentelijk vice-voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden. Anton Pijpers is commissaris bij enkele kleine bedrijven.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.