Pluimveehouderij

Achtergrond 1252 x bekeken

Verkoop pluimveevangbedrijf betwist

De overname van Pluimveelaad- en Entbedrijf Someren bv door Pluimveebedrijf Den Ouden Oirschot bv in Oirschot gaat niet door. Dit zegt Rahmi Gemril, die samen met zijn broer Hamdi eigenaar is van het te verkopen pluimveevangbedrijf.
Gemril heeft op 2 juli wel een koopovereenkomst getekend voor de verkoop van de Pluimveelaad- en Entbedrijf Someren BV met Van den Boogaert Holding BV (van Frank van den Boogaert) in Weert, Logichamp BV (van Marco van Roij) in Weert en Waarenburg Holding BV ba in oprichting (van Joep van de Waardenburg) in Kessenich. Maar omdat de drie kopers de tweede betaling van de koopsom, die op maandag 30 augustus (een niet bestaande datum) had moeten plaatshebben, niet hebben gedaan, wil Gemril de koop ontbinden. Dit heeft hij de kopers op maandag 1 september per fax meegedeeld. De eerste betaling, in juli, was ook al te laat.
Frank van den Boogaert zegt, namens de kopers, dat het niet tijdig betalen geen ontbindende voorwaarde is en dat Gemril ,,gewoon moet leveren’’. De enige ontbindende voorwaarde – voor de kopers – is dat zij de financiering voor 1 december 2008 niet rond krijgen.
Zowel verkoper als kopers hebben een jurist ingeschakeld

Of registreer je om te kunnen reageren.