Pluimveehouderij

Achtergrond 273 x bekeken

Groupe Grimaud start in legfokkerij

Groupe Grimaud, in Nederland bekend van Hubbard, start met een nieuw bedrijf: Novogen. Voor de legsector introduceert Novogen twee lijnen: NOVOgen White (witte legkip) en NOVOgen Brown (bruine legkip).
Met de oprichting van Novogen is Groupe Grimaud voltooit het Franse bedrijf haar doelstelling om in de fokkerij in alle geledingen actief te zijn. Met Grimaud Frére was dat al zo wat betreft de eenden. Sinds het in 2005 van Merial overgenomen Hubbard was ze al actief in de vleeskuikenfokkerij. Begin dit jaar ging Groupe Grimaud een joint venture aan met het Amerikaanse varkensfokkerijbedrijf Newshem. De laatste stap is dus de oprichting van Novogen.
Novogen richt zich alleen op het fokken en verkopen van grootouderdieren en ouderdieren. Dus niet op commerciële leghennen. De verkoop van genoemde lijnen in Nederland loopt via Paul van Boekholt, Business Director North Europe & South East Africa

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.