Pluimveehouderij

Achtergrond 129 x bekeken

Week 35: slachtkippenprijs stijgt

Deinze heeft vorige week met de lichte stijging met 1 cent van de slachtkippennoteringen de slachtkippenmarkt wakker geschud, zo lijkt het. Want na maanden van onwrikbare slachtkippennoteringen zijn NOP en Pluimveebeurs Barneveld nu overgegaan op een verhoging met 2 cent. Deinze liet de slachtkippennoteringen deze week, na de stijging van vorige week, juist ongemoeid.

Het Duitse marktbureau ZMP verwacht voor Duitsland in september aantrekkende slachtkippenprijzen, dus het zou zo maar kunnen dat ook in Nederland en België de stijgingen van eind augustus een aankondiging zijn voor een opwaartse tendens in september. We zullen het de komende weken zien.

Vleeskuikenouderdieren

Stijgingen over de hele linie (NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze) in de noteringen van de vleeskuikenmoederdieren kunnen de kloof met vorig jaar niet dichten. De noteringen liggen dit jaar ten opzichte van vorig jaar nog altijd ongeveer een dubbeltje lager. Er zijn zelfs verdere stijgingen nodig om de kloof met vorig jaar niet groter te laten worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.