Pluimveehouderij

Achtergrond 154 x bekeken

Duitse kuikenmarkt stabiel

Op de Duitse pluimveevleesmarkt wordt de afzet in bepaalde regio's nog altijd omschreven als zomers rustig.

Over heel Duitsland bezien is de vraag naar pluimveevlees wat opgeleefd, doordat steeds meer mensen terugkeren van vakantie en er weer wat meer gebarbecued wordt, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op woensdag 20 augustus 2008.

Kuikenprijzen ongewijzigd

Op de kuikenmarkt overheersten de stabiele tendensen. De kuikenprijzen bleven voor zowel diepvries als vers ongewijzigd.

Hogere uitkomst vleeskuikens

Intussen is ook in juni 2008 de uitkomst van vleeskuikens in Duitsland gestegen. In totaal kwamen van januari t/m juni 2008 266,9 miljoen vleeskuikens uit. Dat is 13,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2007.

Kuikenslachtingen gegroeid

De kuikenslachtingen bereikten in het eerste halfjaar van 2008 een hoeveelheid van bijna 348.000 ton, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2007. De productie van kuikendelen steeg bovengemiddeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.