Pluimveehouderij

Achtergrond 169 x bekeken

Duitse eierimport uit Polen groeit verder

Duitsland importeert steeds meer eieren uit buurland Polen. Ook de eerste vijf maanden van 2008 was er weer een stijging.

Duitsland importeerde tot en met mei 2008 205,1 miljoen eieren uit Polen en dat betekende een stijging met 15,1 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP. Daarmee blijft Polen als eierexporteur naar Duitsland alleen achter bij Nederland, dat in dezelfde periode 1,6 miljard eieren aan Duitsland leverde.

In totaal heeft Duitsland in de eerste vijf maanden van 2008 volgens cijfers van het Statistische Bundesamt 2,3 miljard eieren ingevoerd, een plus van 6,2 procent.

De Poolse eierexport is sinds 2007 sterk gestegen, hoewel de eierproductie in Polen nauwelijks is gestegen. De Poolse eierproductie bedroeg volgens Poolse opgaven in 2007 rond 9,2 miljard stuks. De Poolse eierexport (excl. eiproducten) groeide in 2007 met 40 procent tot ongeveer 1,45 miljard eieren. De grootste buitenlandse afnemer van Poolse eieren is Duitsland, dat een kwart van de Poolse eierexport afnam. De leveringen aan Duitsland zijn daarmee sinds 2006 meer dan verdubbeld.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.