Pluimveehouderij

Achtergrond 157 x bekeken

Week 31: stilstand slachtkippenprijs

In 2007 waren de slachtkippen bezig met hun tweede week van stijgende noteringen, maar in week 31/2008 is het nog altijd bewegingloosheid troef in de slachtkippennoteringen. NOP, Pluimveebeurs Barneveld of Deinze, het maakt niet uit: overal is de wijziging al vele weken 0.

Voor de bruine slachtkippen op Pluimveebeurs Barneveld betekent dit dat de notering in week 31/2008 (voor levering in week 32/2008) is uitgekomen op een lager niveau dan in dezelfde week van 2007: 8 cent nu tegen 10 cent vorig jaar.

Vleeskuikenouderdieren

Het zat er de afgelopen tijd al helemaal aan te komen: de prijzen van de uitgeproduceerde vleeskuikenouderdieren zijn onder het niveau van vorig jaar gekomen. Nog niet zolang geleden konden we achtereen melden dat het niveau van de prijzen in 2008 ver boven het prijsniveau in 2007 lag, maar de afgelopen tijd kropen de prijsniveaus van beide jaren gestaag naar elkaar toe.

NOP en Pluimveebeurs Barneveld noteren 38-40 cent (-3 cent) voor levering in week 32/2008. Deinze heeft maar een iets 'lichtere' daling met 2 cent naar 34-36 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.