Pluimveehouderij

Achtergrond 197 x bekeken 3 reacties

Week 31: oplopende eierprijzen

De eiermarkt lijkt een omslagpunt bereikt te hebben. De vraag en bestellingen vallen, wanneer de lopende vakantie in
aanmerking wordt genomen, zeker niet tegen en de eierprijzen lijken de weg naar boven eindelijk weer gevonden te hebben.

Wisselende eierconsumptie

De eierconsumptie wisselt wat. Dit hangt vooral af van de regio’s waarop men actief is. In het algemeen is men echter zeker niet ontevreden.

Wisselend eieraanbod

Het eieraanbod wisselt eveneens en hangt opnieuw sterk af van soorten en gewichten. Er zijn nogal wat kleine S-eieren beschikbaar en dat geldt wat minder voor de overige gewichten.

Oplopende eierprijzen

Doordat de vraag en bestellingen dus niet eens tegenvallen was er in week 31/2008 weer ruimte voor wat oplopende eierprijzen bij de leveringen richting retailers. De eierklassen M en L lopen daarbij wat sterker op in prijs dan de S-eieren, vanwege de wat ruimere beschikbaarheid van die S-eieren.

Eiproductenindustrie toont interesse

Ook de eiproductenindustrie toonde in week 31/2008 wat meer interesse en de eierverwerkers waren ook genegen iets meer voor de eieren op tafel te leggen.

(bron: PVE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kippenboerke

  mischien kan er nu wel eens een keer 2 cent/100 st bij vorigeweek nog 6 eraf
  dus de eierhandel heeft er nog 4 over en wij blijven aan de galg hangen wij kunnen ons niet verenigen maar anders moesten we er allemaal mee ophouden dit heeft toch geen nut.

 • no-profile-image

  Eier

  Ben het met de vorige speker eens dat de situatie moet veranderen. Helaas klopt het ook dat de pluimveehouders zich niet kunnen verenigen al worden daar af en toe wel pogingen toe gedaan. Verder klopt het ook dat , indien de prijzen niet snel verder doorstijgen , de pluimveehouder beter kan stoppen. Volgens onze informatie ligt de kostrpijs rond Euro 0,85 Kg voor kooieieren. Indien de markt niet binnen de korste keer boven dit niveau zal stijgen dan komen veel pluimveehouders in de problemen en kan men inderdaad beter stoppen. Ik ben er echter zelf van overtuigd dat de prijzen de komende weken sterk zullen gaan stijgen. Kleine poging tot een voorspelling. De NOP prijs van KOOIEIEREN WIT 62-63 GRAM zal op Vrijdag 05.09.2008 minimaal Euro 5,66 zijn en dus boven kostprijs. Er komt nu duidelijk meer vraag naar eieren en de landen die normaal veel aanbieden hebben de prijzen duidelijk verhoogd.

 • no-profile-image

  Eggmann

  De markt stijgt verder. Er komt nu duidelijk meer vaag. Gisteren heeft de discount ook duidelijk meer betaald en de industry is ook koper. Op dit moment zijn er kopers aktief die voor de maand Augustus Euro 0,7900 Kg franco geleverd willen betalen. Dit is een duidelijk signaal dat men hogere prijzen verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.