Pluimveehouderij

Achtergrond 417 x bekeken

Fancom verbetert weegsysteem F47

Fancom heeft de software van het F47-dierweegsysteem aangepast en daarmee de nauwkeurigheid sterk verbeterd.

De vernieuwing van het F47-dierweegsysteem zorgt ervoor dat de berekeningssoftware met minder dan 3 procent afwijking de actuele situatie weergeeft. Dat maakt de F47 het meest nauwkeurige dierweegsysteem, zo meldt Fancom in Panningen (L).

De vernieuwing van de F47-dierweger is gebaseerd op jarenlang intensief praktijkonderzoek, zo bericht Fancom. Het F47-systeem is gedurende 64 mestronden getest, met 2,5 miljard praktijkmetingen aan de weegschaal. Speciale simulatiesoftware heeft aan de hand van deze meetgegevens nog eens vele honderden mestronden gesimuleerd en geanalyseerd. Deze analyse is vergelijkbaar met 10 jaar praktijktesten, aldus Fancom. Tijdens het hele proces zijn alle gegevens voortdurend geverifieerd met talloze handmatige wegingen.

Het F47-dierweegsysteem is bedoeld voor vleeskuikens of kalkoenen. Het systeem bestaat uit een regelcomputer met één of twee weegschalen en weegt de dieren in één stal.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.