Pluimveehouderij

Achtergrond 153 x bekeken

Week 24: vrije kuikens 92-94 cent

De markt voor kuikenvlees blijft vriendelijk gestemd. Het aanbod van levende kuikens is aan de krappe kant in relatie tot de vraag. Daardoor zijn op de Pluimveebeurs Barneveld de prijzen voor vrije kuikens opnieuw verder opgelopen. Ze hebben een historisch hoog niveau bereikt met €0,92 tot 0,94 per kilogram voor zowel de lichte als zware kuikens. De basiscontractnotering voor de komende week (week 25/2008) blijft ongewijzigd op €0,79 per kilogram.

Bouten en vleugels: heel vriendelijk

De markt voor kuikenbouten en kuikenvleugels wordt zelfs als heel vriendelijk bestempeld. Er is een goede vraag, de afzet loopt goed en de prijzen trekken aan.

Ietwat stroeve afzet kuikenfilet

De kuikenfiletmarkt daarentegen is over het algemeen wat ‘luier’. De slachterijen zeggen de kuikenfilet wel kwijt te raken, maar ze moeten er wel hun best voor doen. „De vraag naar kuikenfilet is ook wat wisselend. De ene klant vraagt wat meer, de andere minder, aldus een pluimveeslachter. Er lopen wat acties. Retailers zijn niet bereid dieper in de buidel te tasten. Daarbij komt dat er ook aanbod is van scherp geprijsde kuikenfilet uit Duitsland en een aantal oostelijke EU-landen.

Duitsland: goede kuikenvleesmarkt

In Duitsland zelf liggen kuikens en delen ervan eveneens onveranderd goed in de markt. Ook hier doen de botproducten het goed. Dijen zijn zelfs meer gevraagd dan kuikenfilet en ook kuikenvleugels zijn erg in trek, met name voor de barbecue.

Spaanse vrachtwagenchauffeurs

Wat de vooruitzichten op korte termijn betreft: als de acties van Spaanse vrachtwagenchauffeurs de komende week (week 25/2008) aanhouden dan kan dit de markt nadelig beïnvloeden. Er zijn deze week al een aantal vleeswagens blijven steken voor de Spaanse grens.

Wim Wisman

Of registreer je om te kunnen reageren.