Pluimveehouderij

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

Week 24: eierprijs plust her en der

De prijzen van de eieren voor levering kleinverpakking wisselen wat, zo melden de PVE. Een aantal pakstations zagen de eierprijzen zo hier en daar wat oplopen. Dit laatste gold vooral voor levering naar enkele discounters. Andere pakstations melden vooral stabiele prijzen. Positief is wel dat de eierprijzen in ieder geval niet dalen.

Seizoenmatig teruglopende eierconsumptie

De vraag en bestellingen van eieren zouden deze week volgens enkele pakstations wat tegenvallen. Deze ontwikkeling wordt veroorzaakt door een enigszins teruglopende eierconsumptie.
Andere pakstations bevestigen dit beeld wel, maar geven desgevraagd ook aan, dat dit eigenlijk een normaal beeld is voor de tijd van het jaar. Binnenkort gaan de vakanties immers weer van start en de retailers zijn dan toch weer wat voorzichtiger met het plaatsen van omvangrijke bestellingen.

Afnemende kooplust eierverwerkers

Deze week was de eiproductenindustrie aanvankelijk behoorlijk actief, maar vanaf woensdag en donderdag nam de kooplust toch weer wat af. Men heeft het idee dat de eierverwerkers inmiddels al weer flink wat eieren in huis hebben en dat zal de belangrijkste oorzaak zijn.

Midden-Oosten vraagt witte eieren

De vraag naar eieren vanuit derde landen is op zich niet slecht. Vooral witte eieren voor levering naar landen in het Midden-Oosten zijn goed gevraagd. De afzet van bruine eieren naar Afrikaanse bestemmingen valt wel wat tegen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Egg Mann

    Een kleine correctie deze week. Zo zou men het kunnen noemen. De prijzen , voornamelijk de industry , was behoordlijk gestegen. Van Euro 0,7200 naar Euro 0,7800 en zoals gebruikenlijk krijgt men dan een correctie in de markt. Men gaat "handelswinst" pakken en de voorraad verkopen. Als deze voorraad weg is kan de prijs weer verder stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.