Pluimveehouderij

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Week 23: vrije kuikens +1 cent

De vrije kuikenprijzen stabiliseerden de afgelopen twee weken op €0,90/kg, maar zijn deze week (week 23/2008) voor zowel lichte kuikens als zware kuikens met €0,01/kg naar boven bijgesteld.

De basiscontractprijs wijzigde na de stijging van vorige week niet en bleef op €0,79/kg.

Consumptie kuikenvlees dik in orde

De situatie op de kuikenvleesmarkt oogt volgens slachterijen en handelaren redelijk stabiel. De vraag en bestellingen liggen op een behoorlijk peil, vooral doordat de consumptie van kuikenvlees nog steeds dik in orde is.

Afzet kuikenfilet naar VK beter

De afzet van kuikenfilet naar het Verenigd Koninkrijk, die vanaf een aantal weken geleden enigszins herstelde, lijkt nu structureel wat te verbeteren, want de filetafzet zakt in ieder geval niet in. Niet dat men hier nu een wereldprijs realiseert, maar het is goed te merken dat de afzet van kuikenfilet naar het Verenigd Koninkrijk weer wat oploopt. Het is wat dat betreft te hopen dat de AI-problematiek aldaar geen roet in het eten gooit.

Goede afzet naar Duitsland

De interesse vanuit Duitsland zou ook op een heel acceptabel peil liggen en dat zou zich niet alleen beperken tot de specifieke barbecuedelen, maar men is over het algemeen best tevreden over de afzet naar onze oosterburen.

Kuikenbouten ietsje in de lift

De vraag naar kuikenbouten is acceptabel en de prijzen van deze delen zitten ook weer iets in de lift. De prijsstijging is weliswaar niet al te groot, maar onmiskenbaar merkbaar. Het zou sowieso niet goed zijn als de kuikenboutenprijs met grote stappen opliep, want even vaak ziet men de prijs dan weer sterk kelderen.

Beperkt aanbod kuikenvleugels

De afzet van kuikenvleugels naar het Verre Oosten zou wat stagneren, maar dan vooral doordat het aanbod van deze bevroren delen beperkt van omvang is. Dat is bij meerdere bevroren kuikendelen het geval en wordt veroorzaakt door de goede versvraag. Er is dus niet al te veel bevroren product beschikbaar simpelweg omdat er ook niet zo veel in te vriezen valt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    r.g.

    Onderstaand marktanalyse zijn alle twee geschreven op 5 juni. Welke annalist gooien we eruit?
    1 De markt van vleeskuikens en vlees staat sterk onder druk. Er is voldoende aanbod, maar de kuikenhouder en slachterij willen de prijs opstuwen om uit de kosten te komen. Aan de andere kant wordt de prijs gedrukt omdat er voldoende aanbod is (ook vanuit Polen).
    2 De situatie op de kuikenvleesmarkt oogt volgens slachterijen en handelaren redelijk stabiel. De vraag en bestellingen liggen op een behoorlijk peil, vooral doordat de consumptie van kuikenvlees nog steeds dik in orde is.

Of registreer je om te kunnen reageren.