Pluimveehouderij

Achtergrond 177 x bekeken

Grote vraag op Duitse pluimveemarkt houdt aan

Op de Duitse pluimveevleesmarkt is kuikenvlees en kalkoenenvlees nog altijd goed gevraagd. De markt neemt probleemloos zowel de Duitse pluimveevleesproductie als de pluimveevleesimporten op, zo meldt het Duitse marktbureau ZMP op woensdag 11 juni 2008.

Kuikenvlees

De afzet van hele kuikens en van kuikendelen loopt aanhoudend vlot. De vraag beperkt zich niet louter tot de producten voor de barbecue. Dijen zijn momenteel zelfs iets meer gevraagd dan kuikenfilet. De goede vraag naar kuikenvleugels is geheel terug te voeren op het barbecueseizoen. De slachterijprijzen voor kuikendijen en kuikenvleugels stegen dan ook. De prijstendens op de kuikenvleesmarkt is stabiel tot licht stijgend.

Kalkoenenvlees

Ook de interesse voor kalkoenenvlees blijft onverminderd hoog. Wel heeft de vraag zich ietwat genormaliseerd bij het wegebben van enige seizoeneffecten (aspergetijd, feestdagen, start van het barbecueseizoen). De vraag kan echter het ingeperkte aanbod uit Duitse productie en uit import probleemloos opnemen. De prijzen voor roodvlees en witvlees zijn stabiel tot vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.