Pluimveehouderij

Achtergrond 221 x bekeken

Week 22: druk op slachtkippenprijs

De druk op de slachtkippenprijzen blijft, al is het beeld niet over de hele linie gelijk. De NOP laat de slachtkippenprijzen gelijk, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze doen er een cent af.
De NOP houdt de prijzen gelijk omdat de geluiden uit het veld zeer wisselend zijn. Het verschil tussen NOP en Pluimveebeurs Barneveld wordt hiermee nog groter. Het verschil zit 'm hierin dat de NOP de toeslagen verdisconteert, terwijl Pluimveebeurs Barneveld meer een 'kale' slachtkippennotering is.

De NOP zit daarmee 4 cent boven de slachtkippennotering van precies een jaar geleden (week 22/2007). Pluimveebeurs Barneveld heeft exact dezelfde slachtkippennoteringen als een jaar geleden en zit met de notering van 8 cent voor de bruine kippen nu nog een cent boven het dieptepunt van 7 cent dat vorig jaar in week 25 werd bereikt. Deinze zit met de slachtkippennoteringen van week 22/2008 3 cent boven de noteringen van diezelfde week vorig jaar (week 22/2007).

Vleeskuikenmoederdieren

De vleeskuikenmoederdieren stabiliseerden de prijzen bij de NOP en op Pluimveebeurs Barneveld na de scherpe daling met 4 cent van vorige week.

In Deinze daalden de prijzen van de vleeskuikenmoederdieren wel verder, net als vorige week met 2 cent. Daarmee is de daling over twee weken bezien toch even groot geweest als bij de NOP en Pluimveebeurs Barneveld.

De prijzen van de vleeskuikenmoederdieren liggen nog altijd duidelijk hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.