Pluimveehouderij

Achtergrond 171 x bekeken

Week 20: slachtkippenprijs gelijk

De slachtkippenprijs is in week 20/2008 gelijk gebleven bij zowel de NOP als op Pluimveebeurs Barneveld, na een daling met 2 cent vorige week. Deinze liet de slachtkippenprijs deze week dalen met 1 cent, net als vorige week. Precies een jaar geleden, in week 20/2007 was in beeld bij de dalingen en stijgingen exact gelijk: gelijke prijzen bij NOP en Pluimveebeurs Barneveld en een cent eraf in Deinze. Pluimveebeurs Barneveld noteerde toen ook dezelfde prijzen: 6 cent voor de witte kippen en 10 cent voor de bruine hennen. Bij de NOP ligt de notering nu hoger dan een jaar geleden: witte slachtkippen noteerden toen 6 tot 8 cent en de bruine slachthennen 10 tot 12 cent. Ook Deinze kende precies een jaar geleden lagere slachtkippenprijzen dan nu met 3 tot 5 cent voor lichte kippen en 7 tot 9 cent voor de halfzware.

Vleeskuikenmoederdieren

Het beeld bij de vleeskuikenmoederdieren is het omgekeerde van dat bij de slachtkippen: Deinze laat de notering van de vleeskuikenmoederdieren zo als deze vorige week was, maar NOP en Pluimveebeurs Barneveld kennen beide een daling met 2 cent. Precies een jaar geleden was het beeld nog heel anders: toen stegen de noteringen voor de vleeskuikenmoederdieren met 5 cent (NOP en Pluimveebeurs Barneveld) en 3 cent (Deinze). Het niveau van de prijzen van de vleeskuikenmoederdieren lag toen nog wel veel lager: op 37-41 cent (NOP), 39 cent (Pluimveebeurs Barneveld) en op 36-38 cent (Deinze).

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.