Pluimveehouderij

Achtergrond 140 x bekeken

Week 19: vrije kuikenprijzen hoger

De prijzen van de vrije kuikens zijn met €0,02/kg (lichte) en €0,01/kg (zware) verhoogd. De basiscontractprijs bleef op 77,5 cent staan.

Vriendelijke versmarkt

De Europese markt van kuikenvlees is redelijk vriendelijk gestemd. Dit geldt in het bijzonder voor de versmarkt.

Vraag naar producten voor barbecue

Dankzij het aanhoudende mooie weer is de vraag naar barbecueproducten fors toegenomen. Vooral de afzet van vleugels en drumsticks profiteert hiervan. Ook de afzet van filet verloopt niet slecht, maar tot hogere prijzen voor dit product heeft dit vooralsnog niet geleid.

Afzet kuikenvlees naar VK blijft moeilijk

Vooral in Frankrijk, Duitsland en de Benelux is de vraag naar kuikenvlees goed te noemen. De afzet van filet naar het Verenigd Koninkrijk verloopt daarentegen nog altijd moeizaam. De hoge koers van de euro ten opzichte van het Britse pond is hier mede debet aan. Ook de vele publiciteit in het Verenigd Koninkrijk omtrent de oproep meer product van eigen bodem te kopen doet de Nederlandse afzet richting deze markt geen goed.

Afzet op derde landen moeizaam

De afzet naar landen buiten de Europese Unie is door het relatief hoge prijsniveau bijzonder lastig. Slechts voor enkele producten loopt de afzet door; bij de meeste producten kiezen afnemers voor goedkoper product uit met name Brazilië.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.