Pluimveehouderij

Achtergrond 151 x bekeken 1 reactie

Week 15: meer broedeieren beschikbaar

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Broedei

  Ach ja.
  Leuk voor de broederijen. Toch nog een paar eieren beschikbaar voor export. Weggezet tegen prijzen ver boven de aan vermeerderrars betaalde prijsen.
  Daarnaast las ik in de Bravo dat de marge voor kuikenbroeders, verschil eendagskuikenprijs/broedei inkoop van 1.1.2007 0.1134 nar 0.1331 is gegaan rond 15.3.2008. Een verschil van op de kop af 0.02 cent per afgeleverd kuiken.
  Bij 1.000.000 kuikens per week, 52 weken een bedrag van E 1.040.000.--.
  Laten we het afronden op een slordige 1 miljoen euro.
  De vermeerderaar daarin tegen zijn voerwinst is gedaald. Het voer is bijna E 0.10 per kg duurder geworden. En de eieren slechts een E 0.04 meerprijs, de hen daarin tegen nog ruim E 1.50 duurder. Afgezien van bevruchtingsproblemen die meer en meer optreden, betekent dit een behoorlijke inkomens achteruitgang, in een deel van de sector die door alle uiteindelijke vogepestgevolgen als zwaar uitgehold is.
  Het is dus van de zotte dat de pluimveehouderij kopt met; Meer broedeieren beschikbaar.
  Tja voro wie sugereert dat wat, voor een lagere prijs. Volstrekt niet, vor de beurs van de kuikenbroeder, die gelukkig wat meer broedeieren kan verkopen, vor dezelfde prijs als hij normaal gesproken het eendagskuiken verkoopt.
  Wat een toename voor de winst.
  Het tekent in ieder geval de werkelijke broedeiprijs waarde. Namelijk de nieuwe kop voor de pluimveehouderij.
  Betaalde broedeiprijzen veel te laag, een veel hogere prijs verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.