Pluimveehouderij

Achtergrond 244 x bekeken

Week 12: sterk lagere eierprijs

De NOP-richtprijs noteerde aan het eind van week 12/2008 zware minnen bij zowel kooi-eieren als scharreleieren.

De vraag naar en de afzet van eieren is in deze dagen voor Pasen bijzonder goed, zo melden de PVE. De pakstations hebben het bijzonder druk. Echter: het gaat hier om de volumeafzet, want de eierprijzen staan toch sterk onder druk. De eierconsumptie zal richting Pasen alleen maar verder oplopen.

Niemand wil met eieren blijven zitten

Dat de eierprijzen onder druk staan lijkt in strijd met de goede vraag naar eieren. De oorzaak is dat niemand tijdens de paasdagen met eieren wil blijven zitten. Dat betekent dus dat potentiële afnemers de eieren voor het uitzoeken hebben.

Eiproductenindustrie na Pasen

De eiproductenindustrie houdt zich nog steeds wat afzijdig maar zal, nu de prijstendens weer neerwaarts is gericht, vermoedelijk na Pasen weer wat meer in beeld komen op de eiermarkt.

Na Pasen stijgende eierprijzen?

Het valt te hopen dat de neergaande tendens bij de eierprijzen van korte duur zal zijn. Vorig jaar werd het dieptepunt van de eierprijzen in de week na Pasen bereikt en de eierprijzen zijn daarna, uiteraard met de nodige schommelingen, de rest van het jaar voortdurend opgelopen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie, maar het is een tendens die, uitzonderingen daargelaten, in recente jaren wel zichtbaar was bij de eierprijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.