Pluimveehouderij

Achtergrond 567 x bekeken

Specht-Varia voor leghennen

Specht-Varia geschikt voor volièrescharrel en als kleinvolière of verrijkte kooi.

De Duitse fabrikant Specht-Ten Elsen heeft een nieuw variabel huisvestingssysteem voor leghennen, de Specht-Varia. De Specht-Varia is naar keuze te gebruiken als volièrescharrelsysteem met loslopende kippen of als kleinvolière/verrijkte kooi.

Secties in verschillende groottes

De Specht-Varia bestaat uit secties van 2,40 of 3,60 meter lang, geschikt voor 40 dan wel 60 dieren bij 750 cm2 per dier. Elke sectie heeft een legnest. De Specht-Varia is voorzien van spiraalvoersysteem, drinknippels en lichtslangensysteem. Het Specht-Varia-systeem is leverbaar in twee of drie etages hoog.

Makkelijk om te bouwen

De Specht-Varia is makkelijk om te bouwen tot een kleinvolière, want een automatisch strooiselsysteem en voorzieningen om de nagels te verkorten zijn al voorhanden.

Geïntroduceerd in Gorinchem

Fabrikant Specht-Ten Elsen heeft het Specht-Varia-systeem ontwikkeld op basis van de legbatterij en gecombineerd met inzichten vanuit grondsystemen. In februari 2008 was de Nederlandse introductie van de Specht-Varia tijdens de Landbouwdagen in Gorinchem. Specht-Ten Elsen is van origine bouwer van legbatterijen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.