Pluimveehouderij

Achtergrond 207 x bekeken

PPE-zetels: NVP krijgt gelijk

NVP maakte terecht bezwaar tegen PPE-zetelverdeling.

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft onvoldoende geluisterd naar de bezwaren van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) tegen de zetelverdeling in het PPE-bestuur in de jaren 2006-2008. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in zijn uitspraak in de zaak tussen NVP en SER van 12 maart 2008 het beroep van de NVP in deze kwestie gegrond verklaard.

Op 17 maart 2006 had de SER de PPE-bestuurszetels voor de ondernemers voor de bestuursperiode 2006-2008 als volgt verdeeld: 3 leden benoemd door LTO Nederland, 3 leden door de NOP en 1 lid door de NVP. Dat was voor het eerst dat de NVP een vertegenwoordiger kreeg in het productschapsbestuur, maar de pluimveehoudersvakbond was van oordeel dat die ene zetel een ondervertegenwoordiging betekende van de NVP. De NVP heeft destijds tegen de zetelverdeling in het PPE-bestuur dan ook bezwaar gemaakt bij de SER, maar op 15 september 2006 heeft de SER dit bezwaar van de NVP verworpen. Dat was onterecht, oordeelt nu dus het CBb.

de volledige uitspraak van het CBb

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.