Pluimveehouderij

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

Schadelijk materiaal

Voor de pluimveevleessector is de publicatie van de Consumentenbond over kipfilet schadelijk materiaal. Ongeacht of de Consumentenbond het nu bij het rechte eind heeft of niet.

De toon is gezet met de mededeling dat op één op de drie kipfilets in Nederlandse winkels materiaal zit dat er niet op thuishoort.

Als deze bewering klopt, is het nieuws dat de pluimveesector stevig aan het denken moet zetten. Want wie na alle ophef in de afgelopen jaren over 'opgepompte' kipfilets nog niet weet dat de consument daar niet van gediend is, is verkeerd bezig. In een aantal gevallen zou het zelfs neekomen op misleiding, want bij voorbeeld een project als dat van de Volwaard-kip, drijft op de boodschap dat dit vlees zo natuurlijk mogelijk is geproduceerd.

Als de Consumentenbond het bij het verkeerde eind heeft, zoals de pluimveesector beweert, dan is de eerste gedachte: Zet die boodschap maar eens recht! Want de eerste klap is een daalder waard, ook bij verkeerde berichtgeving.

De Consumentenbond heeft in dat geval heel wat uit te leggen en goed te maken. De komende tijd moet duidelijk worden wie het bij het rechte eind heeft. Hopelijk voor de sector was het verkeerde berichtgeving, maar de schadelijke boodschap heeft haar werk dan al wel gedaan.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Welnee, gewoon storm in een glas water. Er zijn veel ergere dingen gebeurd als de dioxinecrisis etc. Consumenten hebben vertrouwen in producten die ze altijd al kopen en zeggen: onzin, ik heb prima kipfilet. Als er aan de smaak niks te merken is dat er wat extra's inzit of als het niet giftig is, dan maakt het ze niks uit.
  Misschien kopen ze deze week vis of iets anders maar dat zal zich niet reflecteren in de verkoopcijfers. Zo wel, dan een minibeetje.

  Gewoon het onderzoek overdoen als sector en wel op de goede manier.
  Als blijkt dat er idd wat mis is de resultaten niet in de doofpotstoppen, want dat is lekker makkelijk.

  Nu een hoop lawaai maken en verontwaardigd reageren en ontkennen veroorzaakt meer aandacht dan het verdient. Eerst de boel rustig bekijken dus voordat er geroepen wordt: niet waar!

  Iets lijkt altijd erger als je er zelf bij betrokken bent, voor het gros van de mensheid in het onbelangrijk, ze merken het niet eens op. Vergeten het net zo snel weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.