Pluimveehouderij

Achtergrond 212 x bekeken

PPE geeft Schoolontbijt half miljoen eieren

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) steunt het Nationaal Schoolontbijt met 500.000 scharreleieren.

Het Nationaal Schoolontbijt vindt plaats van dinsdag 28 oktober t/m vrijdag 31 oktober 2008 en is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Met dit initiatief wil het PPE een bijdrage leveren aan de kennis over goede en gezonde voeding.

500.000 leerlingen doen mee

Onder de leus 'Samen ontbijten = de beste start!' geeft schaatskampioen Sven Kramer maandag 27 oktober op ijsbaan 'De Vechtsebanen' in Utrecht het startschot voor het Nationaal Schoolontbijt 2008. 500.000 leerlingen op 2.200 scholen doen mee aan het Schoolontbijt 2008. Het PPE levert met steun van de eierhandelarenvereniging Anevei en de Stichting Blij met een Ei de benodigde 500.000 scharreleieren. Het PPE verwoordt het aldus: 'Breek de dag, tik 500.000 eitjes!'

Een ei is gezond

Met een ei erbij voldoet het Nationaal Schoolontbijt aan de schijf van vijf. Een ei zit namelijk vol belangrijke voedingsstoffen. Naast veel eiwit, nodig voor de opbouw van het lichaam, bevat een ei veel vitamines en mineralen. Zo bevat een ei vitamine B12, E en D en de mineralen ijzer, fosfor en selenium. Het cholesterol in eieren leidt nauwelijks tot een verhoogd cholesterol in het bloed, is inmiddels bekend. Onlangs is door de wetenschap bevestigd dat elke dag één ei eten, het cholesterolgehalte niet verhoogt. Ten slotte, maar zeker niet in de laatste plaats, bevat een ei relatief veel onverzadigd vet en dat is gezond.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.