Pluimveehouderij

Achtergrond 179 x bekeken

Week 5: eiermarkt stabiel

De situatie op de eiermarkt oogt redelijk stabiel. Het marktbeeld is te kwalificeren als redelijk vriendelijk.

Eierconsumptie heel acceptabel

De eierconsumptie ligt volgens de meeste pakstations nog steeds op een heel acceptabel niveau. De bestellingen waren volgens een enkel pakstation niet echt werelds, maar dat hangt een beetje af van de regio waarop men zich concentreert. Enkele pakstations in de zuidelijke regio’s meldden dat er deze week vanwege de naderende carnaval kortstondig redelijke hoeveelheden eieren werden besteld. Keerzijde hiervan is dat de komende week de bestellingen in het zuiden voor de eerste dagen weer wat lager zouden kunnen uitvallen, zodat het qua volume vermoedelijk niet veel zal uitmaken. Algemeen wordt wel verwacht dat de bestellingen van eieren na volgende week weer wat kunnen oplopen.

Eierprijzen neigen tot stijgen

De eierprijzen die de retail deze week betaalde, lijken iets te stijgen. Vooral de bekende discounters, zoals Aldi en Lidl, boden vanaf het begin van deze week tot en met woensdag iets meer dan in de afgelopen week. Over het algemeen is men over het prijspeil zeker niet ontevreden, vooral wanneer dit vergeleken wordt met andere jaren rond deze tijd.

Eiproductenindustrie rustig tot na carnaval

De eiproductenindustrie vraagt wel eieren, maar erg veel animo valt er van die kant nog niet te bespeuren. Ook voor dit marktsegment kent men er echter op dat men na carnaval grotere volumes zal bestellen.

Eieraanbod voldoende

Het eieraanbod is voldoende en dat geldt in het algemeen voor zowel kooi-eieren als alternatieve eieren. Kooi-eieren en dan vooral de wat zwaardere soorten zouden wel wat ruimer beschikbaar zijn, omdat er nog relatief veel oude kippen in productie zijn.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.