Pluimveehouderij

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Week 4: eierprijs handhaaft zich

De NOP-richtprijs noteerde aan het eind van de week veel plusjes in de klassen M en L, met uitzondering van de bruine kooi-eieren waar alle gewichten in de min waren.

De PVE melden dat de vraag naar eieren vrij zwak is. De herbevoorrading van de detailhandel na de decembermaand is voltooid waardoor de bestellingen nu op een lager niveau liggen. Overigens is dit een vrij normaal patroon voor deze tijd van het jaar.

Doordat het eieraanbod niet al te ruim is kunnen de eierprijzen zich redelijk handhaven. De eierprijzen liggen nog duidelijk boven het niveau van andere jaren.

De eiproductenindustrie vraagt wel naar eieren, maar ook in dit marktsegment zit niet veel beweging. Eierverwerkers zullen pas actiever worden als ze voor de eigen afzet meer eieren moeten aankopen, zoals bijvoorbeeld voor de verwerking richting Pasen. Doordat Pasen dit jaar vroeg valt, zal het effect hiervan over niet al te lange tijd zichtbaar worden.

(bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Eggmann

  Inhet zuiden van het land en in bepaalde gedeelten van Duitsland is al druk bezig met de voorbereiding van de karnaval.

  Dit heeft ook invloed op de koopinteresse van de consumenten. Vandaar dat de bestellingen discounters achterblijven. Dit zal , volgens ons , veranderen aan het eind van volgende week.

  Ook de industry heeft dit in de gaten en probeert nog zoveel mogelijk de induk te wekken dat er geen of nauwelijks koopinteresse is , maar indien men een goedkope party eieren durft aan te bieden , dan zijn ze verkocht.

  Tevens zijn er al industrien actief om eieren te kopen voor levering week 6 en 7. Hier is men ook bereidt om iets meer voor te betalen , wat dus wil zeggen dat men ook hier verwacht dat de prijzen zullen gaan stijgen.

  Op dit moment wordt er een spelletje gespeeld omdat de koper interesse hebben om de prijzen nog niet te laten stijgen om zo voldoende voorraad te krijgen voor de duurdere periode. Dat kunnen ze alleen doen door een situatie te creeeren waarin het lijkt alsof ze geen interesse hebben.

  Wij merken dat er verschillende industrien in Nederland , Duitsland , Frankrijk en Denemarken op het punt staan om grotere hoeveelheden te gaan kopen , maar men wacht zo lang mogelijk af om zo die paar goedkope wagen die er nog komen mee te nemen.

  Indien de consumptie durft aan te trekken en de industry in de gaten krijgt dat de goedkope eieren weg zijn ,dan zullen we een sterke prijsstijging zijn.

  Wij verwachten volgende week nog een onveranderde tot licht stijgende notering en vanaf week 6 hopen/verwachten wij dat de marktprijzen zullen gaan aantrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.