Pluimveehouderij

Achtergrond 203 x bekeken 1 reactie

Week 2: kooi-eieren lichte plus

De NOP-richtprijs noteerde aan het eind van de week kleine plusjes bij de kooi-eieren. De prijzen van de scharreleieren daalden, net als vorige week.

De PVE melden dat in week 2/2008 geen eenduidig beeld is te geven over de situatie op de eiermarkt, behalve als het gaat om de eierprijzen. De meeste pakstations melden een licht dalende tendens in de eierprijzen. Deze daling in de eierprijzen lijkt deze week net als in week 1/2008 voor de scharreleieren wat meer te gelden dan voor de kooi-eieren. Overigens zal het er hierbij vooral van afhangen of men op de vrije markt opereert of contractueel gebonden is.

Een eenduidig marktbeeld is er deze week niet als het gaat om de bestellingen van eieren.
Enkele pakstations vonden vooral de bestellingen wat tegenvallen. Conclusie hierbij was dat de eierconsumptie nu blijkbaar op een wat lager peil ligt en dat de retail de voorraden eieren eerst wil wegwerken.
Er zijn echter ook berichten van andere pakstations, dat de situatie best wel meevalt en dat de bestellingen van eieren niet eens tegenvallen.

De eiproductenindustrie lijkt wel wat actiever te worden, maar ook hier voeren wisselende geluiden onder de pakstations de boventoon. Een enkel pakstation vond de interesse van dit marktsegment toch wel erg tegenvallen, maar andere pakstations dachten juist dat het dieptepunt in de belangstelling van de eiproductenindustrie bereikt lijkt te zijn en dat de eierverwerkers steeds meer in beeld komen dan wel zullen komen.

(bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Eggman

  Het is inderdaad duidelijk dat er meer interesse begint te komen van de eiprodukten industry. Natuurlijk probeert men nog een paar verkopers te vinden die niet volledig geinformeerd zijn om zodoende nog een paar goedkopere eieren te kunnen kopen.

  Onze verwachting is dat de industry de komende week aktief gaat worden en dat deze prijzen zullen gaan stijgen.

  Tevens is er ook duidelijk een betere vraag naar eieren voor de kokerij en ververij. Men is ook bereidt hier meer te betalen dan de afgelopen weken.

  Als wij alles op een rij zetten dan kunnen we er van uitgaan dat de NOP van 11.01.2008 de laagste notering heeft laten zijn. Wij verwachten nu stijgende prijzen voor de komende weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.