Pluimveehouderij

Achtergrond 310 x bekeken

Grootste show kleindieren in Zuidlaren

In de Prins Bernardhoeve in het Drentse Zuidlaren, is vandaag de Noordshow, de grootste kleindierententoonstelling van Nederland, geopend.

De 29e Noordshow duurt tot en met 5 januari. Dit jaar zijn er ruim 11.000 dieren te bewonderen, waaronder honderd kippenrassen, allerlei sier- en watervogels en vele soorten konijnen en cavia's. Ook is er een speciale duivenafdeling.

"We waren altijd al de grootste kleindierenshow van het land, maar we zijn dit jaar weer gegroeid'', weet Anne Pilat van de organisatie. "Er zijn ruim duizend dieren meer dan vorig jaar.'' In verband met vogelpest mogen geen hoenders, sier- of watervogels uit het buitenland tentoongesteld worden.

De organisatie verwacht 12.000 tot 15.000 bezoekers. Bij inwoners van onze buurlanden is de Noordshow volgens Pilat eveneens in trek. "We hebben in het buitenland ook een goede naam opgebouwd. Dierenliefhebbers weten dat hier een keur aan rasdieren te zien is. Het gaat vaak ook om contacten leggen. Er zijn bezoekers die dieren kopen om een bepaald ras dat ze thuis hebben in stand te houden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.