Pluimveehouderij

Achtergrond 214 x bekeken

ForFarmers: veel meer voer

ForFarmers: afzet pluimveevoer stijgt ruim 80%.

ForFarmers verkocht in 2007 veel meer pluimveevoer. De verkoop steeg met 236.000 ton naar ruim 526.000 ton, een groei van 81,4 procent. Daarvan is 20 procent autonome groei, de rest komt uit overnames in Duitsland.

Vooral meer vleeskuikenhouders

Alle pluimveesectoren hebben bijgedragen aan de autonome groei, maar opmerkelijk was de forse uitbreiding van het aantal klanten in de vleeskuikensector. Door deze ontwikkelingen is ForFarmers een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse en Duitse pluimveemarkt geworden.

Alle veehouderijsectoren: +50%

Ook bij de andere veehouderijsectoren was 2007 voor ForFarmers een succesvol jaar met een stijging van ruim 50 procent in de afzet van mengvoeders. Bij rundvee was de groei 41,7 procent en bij varkens 37,8 procent. Deze stijging is voor een groot deel te verklaren door de overname in Duitsland van BELA eind 2006 en BMG in 2007. Daarnaast was er zowel in Nederland als Duitsland een sterke autonome groei, vooral door klantwinst en groei bij bestaande klanten.

Omzet naar €586 miljoen

De omzet van ForFarmers steeg in 2008 van 331 miljoen euro naar 586 miljoen euro. Een gevolg van een fors hogere afzet, maar ook door een forse prijsstijging van de grondstoffen.

In 2008 mogelijk extra overnames

In 2008 verwacht ForFarmers verder te groeien. Extra groei door overnames wordt hierbij niet uitgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.