Pluimveehouderij

Achtergrond 196 x bekeken

Dieronvriendelijke eieren bij tv-kok Jamie Oliver

Terwijl de Britse tv-kok Jamie Oliver op televisie de aandacht vestigde op het dierenleed in de kippenindustrie, ontdekte een aantal legbatterijproducenten onlangs hun eigen eieren in een van Jamie’s restaurants.

Dat meldt The Independent. Een chef van Olivers restaurant Fifteen in het Britse Cornwall had 360 legbatterij-eieren gekocht, omdat de vrije uitloopeieren niet geleverd konden worden. ”Er gaan koppen rollen”, zei de onthutste tv-kok in een reactie. Volgens een woordvoerder van Fifteen betrof het een eenmalig incident.

De 32-jarige Oliver heeft nog drie Fifteen-restaurants in Londen, Amsterdam en Melbourne, waar kansloze jongeren opgeleid worden tot kok. In een aflevering van zijn nieuwe televisieprogramma ’Jamie’s Fowl Dinners’ (Jamie’s Gevogelte Diners) elektrocuteerde hij live in de studio een kip, om te laten zien hoe de volgens de industrie overbodige mannetjeskippen gedood worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.