Pluimveehouderij

Achtergrond 204 x bekeken

Amerikanen ontwikkelen nieuw vaccin H5N1

Amerikaanse wetenschappers hopen een nieuw H5N1-vaccin te hebben uitgevonden.

In eerste tests boekt het vaccin bij muizen goede resultaten. Op dit moment wordt onderzocht of het vaccin ook mensen tegen kan beschermen.

Het immuumsysteem van gevaccineerde muizen reageerde goed op het vaccin. De dieren overleefden een besmetting met H5N1.

In tegenstelling tot andere vogelpestvaccins bevat het Amerikaanse vaccin geen levend virus. Het bevat virusachtige deeltjes die door het immuunsysteem wel worden herkend als virus, maar zich niet voort kunnen planten. Dat maakt het veiliger voor menselijk gebruik.

Bovendien heeft het gebruik van deze deeltjes meer voordelen, zegt onderzoeker Ted Ross. "We hebben een vaccin nodig dat eenvoudig aangepast kan worden in verband met de verschillende varianten. Met virusachtige deeltjes kunnen we binnen tien weken een vaccin tegen een nieuwe variant van het virus ontwikkelen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.