Pluimveehouderij

Achtergrond 398 x bekeken

Pallet Loader leverbaar

Prinzen Machines bv in Aalten (Gld) levert sinds augustus 2007 de volautomatische palletbelader Pallet Loader.

De Pallet Loader van Prinzen Machines is geschikt voor pluimveehouders met 40.000 hennen of meer. De Pallet Loader heeft een theoretische capaciteit van 120.000 eieren per uur, maar zal in de praktijk, afhankelijk van de wisselsnelheid van de pallets, 90.000 à 100.000 eieren per uur verwerken.

De Pallet Loader (standaardafmeting 2,44 bij 4,24) kan achter alle types inpakkers en stapelaars worden geplaatst.

De Pallet Loader, met een gepoedercoat frame en onderdelen van kunststof en roestvrij staal, telt vier verschillende uitvoeringen voor de invoer van stapels trays en de uitvoer van pallets. De werking is volautomatisch, met uitzondering van in- en uitvoer van pallets. Ook tussenvellen worden automatisch tussen de stapels trays geplaatst. Hoewel ontwikkeld voor kunststof trays, pallets en tussenplaten van Twinpack, wil Prinzen de Pallet Loader nog eind dit jaar ook geschikt hebben voor pulptrays en kartonnen tussenvellen.

Prinzen Machines heeft uit binnen- en buitenland aanvragen voor de Pallet Loader (€55.000 per stuk) ontvangen. Dit jaar worden er nog drie uitgeleverd.

Prinzen Machines installeerde eind juli 2007 de eerste Pallet Loader bij legpluimveehouder Nico Korsten in Leveroy (L).

Op basis van de De-Palletizer
Vencomatic-dochter Prinzen Machines heeft de Pallet Loader ontwikkeld op basis van de De-Palletizer, de volautomatische palletontlader, waarvan de eerste sinds augustus 2006 draait bij eierhandel Van Zetten in Ommeren (Gld). Van de De-Pelletizer (€125.000 per stuk) zijn er nu vier verkocht in Nederland en vier in Engeland. Er zijn diverse aanvragen voor levering van deze machine in 2008.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.