Pluimveehouderij

Achtergrond 615 x bekeken

Prestarter After Egg Food

Twilmij bv in Stroe gaat komende maanden beginnen met de verkoop van de prestarter After Egg Food, zo maakt het bedrijf bekend in Pluimveehouderij van 21 juli 2007.

Het prestartvoeder After Egg Food van Twilmij is een kruimelvoer voor piepjonge kuikentjes die net uit het ei zijn gekomen. After Egg Food bevat ruim 30% water, maar voelt toch droog aan, zodat geen knoeierij ontstaat.

Niet alleen vocht

Prestarter After Egg Food bevat niet alleen vocht, maar ook energie, eiwit en bestanddelen om de opbouw van een goede darmflora te stimuleren en om de weerstand te verbeteren.

Rood en rollend

Prestarter After Egg Food is rood en dat is bewust. Kuikens reageren snel op iets roods. De kruimelstructuur zorgt er bovendien voor dat het voer door de transportdoos rolt: dat stimuleert de kuikens extra om ernaar te pikken.

Naar aanleiding van voedingsonderzoek

De prestarter After Egg Food is ontwikkeld omdat het voedingsonderzoek van de afgelopen jaren de heersende mening weerspreekt als zouden jonge kuikentjes geruime tijd kunnen teren op de reserves die ze in de vorm van een dooierzak uit het ei meekrijgen. Vretende kuikentjes hebben de dooierzak minder nodig om te overleven en kunnen de dooierzak dan gebruiken voor zaken als het opbouwen van immuniteit en de ontwikkeling van het maag-darmstelsel.

Getest met Broederij Torsius

De prestarter After Egg Food is getest in samenwerking met Broederij Torsius in Putten. Kuikens die After Egg Food kregen, vertoonden minder uitval, een betere ontwikkeling en minder stress.

Twilmij bv
• Houtbeekweg 4, 3776 LZ Stroe
• tel.: (0342) 44 17 81
• fax: (0342) 44 21 14
• e-mail: info@twilmij.nl
• site: www.twilmij.nl/

• Meer in Pluimveehouderij 2007/29

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.