Pluimveehouderij

Achtergrond 190 x bekeken

Legvoer Ei Stimulans voor light-rassen

Ei Stimulans is een nieuw voeder speciaal ontwikkeld voor de nieuwe generatie legrassen die eieren produceren met een lager eigewicht.

Coöperatie Agrifirm introduceert Ei Stimulans voor de zogenoemde ’light’-rassen. Deze light-rassen zijn gefokt om in te spelen op de gedaalde waardering voor zware eieren.

Huidige voeders schieten tekort bij light-rassen

De huidige voeders houden beperkt rekening met de typische kenmerken van deze nieuwe light-rassen. De light-rassen vereisen een aangepast management. Indien de hennen die eieren produceren met een lager eigewicht te vroeg in productie komen, is de doorgroei en de ontwikkeling onvoldoende bij toepassing van een traditionele voerstrategie. De light-hennen bereiken dan niet de optimale conditie met als gevolg dat het eigewicht té laag kan blijven en de kippen minder weerstand hebben.

Ei Stimulans bedoeld voor tijdelijke inzet

Ei Stimulans zorgt ervoor dat de light-hennen in de cruciale periode meer eiwit en meer linolzuur opnemen. Ei Stimulans wordt tijdelijk ingezet, alleen in een periode waarin de light-hennen een extra stimulans nodig hebben. Als het eigewicht op de norm ligt, kan de pluimveehouder weer overschakelen op zijn standaardvoer.

In de praktijk getest

Agrifirm heeft Ei Stimulans de afgelopen maanden met succes in de praktijk getest.

Coöperatie Agrifirm, Meppel
• tel. (0522) 26 89 55
• e-mail: pluimveeMeppel@agrifirm.com
• internet: www.agrifirm.com

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.