Pluimveehouderij

Achtergrond 351 x bekeken

Broedmachine Micro-Climer 115200

Unibroed Van Lith bv in Langenboom heeft zijn broedmachines opgewaardeerd van HatchTech MidiClimer 57600 naar HatchTech MicroClimer 115200.

Het concept van de HatchTech MicroClimer 115200 is gebaseerd op een optimale embryotemperatuur tijdens het broedproces, wat leidt tot een betere kuikenkwaliteit. Unibroed Van Lith heeft het concept ontwikkeld in samenwerking met HatchTech Incubation Technology in Veenendaal.

Broedmachine opgedeeld in kleine machines

De nieuwe broedmachine HatchTech MicroClimer 115200 is gebaseerd op een circulerende, laminaire luchtstroom die naar behoeve gekoeld of verwarmd wordt door tussen de eieren geplaatste radiatoren. Door elke individuele sectie te voorzien van een temperatuursensor, koelt of verwarmt de machine per sectie. De bestaande broedmachine is hierdoor in feite opgedeeld in meerdere kleine machines, die uiterst precies aangestuurd worden.

Constanter product, lagere embryonale sterfte

Het belangrijkste voordeel van de MicroClimer is een constanter product en een nog lagere embryonale sterfte in het begin van het broedproces.

Investering: €250.000

HatchTech en Unibroed investeerden circa €250.000 in de nieuwe techniek van de MicroClimer.

Ook samenwerking in couveusebroedtechniek

Daarnaast werken HatchTech en Unibroed samen in de ontwikkeling van couveusebroedtechniek. Daarbij blijven de pasgeboren kuikens nog 4 tot 5 dagen in een ruimte met dezelfde temperatuur als in de broedmachine.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.